Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

Deelnemers met geen tot geringe ervaring in de asbestbranche praktisch en theoretisch voorbereiden op het landelijk examen ‘DIA’. Men kan daarna zelfstandig uitvoering geven aan de functie als asbestonderzoeker.

Inschrijven Informatie aanvragen

Duur5 dagen

Kosten€ 1195,00

LocatieOosterbeek

BrancheAsbest

Doel

Deelnemers met geen tot geringe ervaring in de asbestbranche praktisch en theoretisch voorbereiden op het landelijk examen ‘DIA’.  Men kan daarna zelfstandig uitvoering geven aan de functie als asbestonderzoeker.

De deelnemer heeft kennis van de asbest wet- en regelgeving, kennis van de verschillende vormen van onderzoek, monstername technieken en kennis van de belangen die kunnen spelen in de praktijk van opdrachtverlening. De deelnemer voldoet na afloop aan de eindtermen zoals opgesteld in de SC 560.

Bestemd  voor

Toekomstige medewerkers van onderzoeksbureaus, asbestadviesbureaus, laboratoria en iedereen met een functie die kennis vereist van alle facetten van asbestonderzoek c.q. inventarisatie in gebouwen en objecten, conform de SC 540.

Inhoud van de opleiding

Theorie:

Praktijk:

Tijdens de opleiding zal huiswerk worden meegegeven, om het geleerde thuis te oefenen.

Certificaat

De opleiding wordt afgesloten met een onafhankelijk examen ‘DIA’ conform de SC 560. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat met een geldigheid van 3 jaar.

Vooropleiding

Voorheen diende een kandidaat voor het eigenlijke DIA examen aantoonbare bouwkundige kennis te hebben. Deze entree- eis is komen te vervallen. Echter in het nieuwe certificatieschema DIA zijn wel bouwkundige eindtermen opgenomen. KOVA B.V. heeft deze eindtermen Bouwkunde geïntegreerd in de opleiding DIA. Op deze wijze hoeven deelnemers niet de aparte opleiding Bouwkunde meer te volgen of te herhalen.

Duur

5 dagen.

Herhaling

2 dagen per 3 jaar

Tijden

Alle opleidingen beginnen om 08.00 uur en duren tot 16.00 uur.

Prijs

€ 1195,00 per persoon exclusief 21 % BTW, inclusief lesmateriaal, boek, lunch en koffie, thee en frisdrank.

Examen

Het examen wordt afgenomen door IBEX examenbureau. De examenprijs is € 735,00 per persoon, exclusief 21 % BTW. Dit bedrag is inclusief alle afdrachten, pasje op creditcard formaat en lunch.

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact met ons op!

Eerstkomende opleiding

Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

Schrijf je nu nog in!

08 jul. 2019

Wat doet KOVA

KOVA is het kennis- en opleidingscentrum voor het verantwoord leren werken in de asbest-, riool- en plaagdierenbranche.  

Meer over KOVA

Hulp nodig bij uw keuze?

We helpen je graag bij het maken van een juiste keuze. Laat je gegevens achter zodat wij contact kunnen opnemen.

Inschrijven voor deze opleidingen

U kunt zich nu inschrijven voor deze cursus. Wij nemen contact met je op om extra informatie te geven en alle gegevens door te nemen.

Gegevens deelnemer

Bedrijf

Voorwaarden

Top