Asbestdeskundige SC 570

Na het volgen van de opleiding heeft de deelnemer een gedetailleerde kennis van de (wettelijke) voorschriften die verband houden met het werken in/met asbest in bouwwerken en objecten, maar ook voldoende praktijkkennis voor wat betreft de praktische toepassing van deze voorschriften en de handhaving hiervan.

Inschrijven Informatie aanvragen

Duur4 dagen

Kosten€ 995,00

LocatieOosterbeek

BrancheAsbest

Doel:

Na het volgen van de opleiding heeft de deelnemer een gedetailleerde kennis van de (wettelijke) voorschriften die verband houden met het werken in/met asbest in bouwwerken en objecten,  maar ook voldoende praktijkkennis voor wat betreft de praktische toepassing van deze voorschriften en de handhaving hiervan. De deelnemer voldoet hiermee aan de eindtermen zoals opgesteld in de SC 570.

Bestemd voor:

De opleiding is bestemd voor o.a. opsporingsambtenaren (medewerkers van gemeente, provincie en overheid) belast met opsporing en handhaving. Tevens bestemd voor auditoren van certificatie-instellingen die vanuit hun functie toezicht moeten houden op de gehele keten van asbestverwijdering. Maar het examen staat vrij voor iedereen die meer deskundigheid wil opdoen op het gebied van asbest en hiervoor een certificaat wil behalen, zoals opdrachtgevers en intern beoordelaars en kwaliteitscoördinatoren van asbestinventarisatie- en verwijderingsbedrijven.

Inhoud van de opleiding:

Theorie:

Praktijk:

Examinering middels ASCERT

Theorie- examen: Het theorie examen ADK zal digitaal worden afgenomen. Het bestaat uit 80 meerkeuzevragen. Het theorie- examen is voor alle kandidaten gelijk.

Praktijk- examen: Er zijn drie modulen op basis waarvan praktijkexamen gedaan kan worden, te weten:

A)  Asbestverwijdering module ARBO- asbestverwijdering, gebaseerd op de ARBO wetgeving, onder andere geschikt voor de doelgroepen auditoren CBI, Inspecteurs I-SZW, Arbeidshygiënisten, Veiligheidskundigen en medewerkers van gecertificaeerde asbestverwijderingsbedrijven;

B) Asbestverwijdering module Milieu, gebaseerd op Asbestverwijderingsbesluit en omgevingswet, onder andere geschikt voor de doelgroepen gemeenten, omgevingsdiensten en milieupolitie; en

C) Asbestinventarisatie module ARBO- asbestinventarisatie, gebaseerd op ARBO wetgeving, onder andere geschikt voor de doelgroepen, auditoren CBI en medewerkers gecertificeerde asbestinventarisatiebedrijven.

EISEN PRAKTIJKLOCATIE EXAMEN ADK:

Locatie-eisen modulen ARBO Asbestverwijdering, Asbestinventarisatie en Milieu: De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het selecteren van een te beoordelen locatie die voldoet aan de volgende eisen:

Locatie-eisen modulen ARBO Asbestverwijdering en Asbestinventarisatie: De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het selecteren van een te beoordelen locatie die voldoet aan de volgende eisen:

Indien de locatie NIET aan deze eisen voldoet, kan het examen niet worden afgenomen.

Diploma

De opleiding kan afgesloten worden afgesloten met een onafhankelijk examen ‘Asbestdeskundige’ door examenbureau IBEX (hierboven uitgelegd). Ook is er de mogelijkheid een instituutsexamen te doen middels KOVA BV. De prijs van het instituutsexamen is verwerkt in de opleidingenprijs.

Vooropleiding:

Niet noodzakelijk.

Duur:

4 dagen.                                                                                                           

Tijden:

Alle opleidingen beginnen om 08.30 uur en duren tot 15.30 uur.

Prijs:

€ 995,00 per persoon exclusief 21 % BTW, inclusief lesmaterialen, lesboek, koffie, thee frisdrank en lunch.

Examendata:

Examendata voor het landelijk examen op aanvraag (theorie in combinatie met DTA examens)

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact met ons op!

Eerstkomende opleiding

Asbestdeskundige SC 570

Schrijf je nu nog in!

08 jul. 2019

Wat doet KOVA

KOVA is het kennis- en opleidingscentrum voor het verantwoord leren werken in de asbest-, riool- en plaagdierenbranche.  

Meer over KOVA

Hulp nodig bij uw keuze?

We helpen je graag bij het maken van een juiste keuze. Laat je gegevens achter zodat wij contact kunnen opnemen.

Inschrijven voor deze opleidingen

U kunt zich nu inschrijven voor deze cursus. Wij nemen contact met je op om extra informatie te geven en alle gegevens door te nemen.

Gegevens deelnemer

Bedrijf

Voorwaarden

Top