Persbericht: nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest is een feit.

Geschreven door Ineke Kries Op maandag 9 oktober 2017 in de categorie Algemeen.

Persbericht: nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest is een feit.

Oosterbeek, 4 oktober 2017 – Op 12 oktober aanstaande worden de eerste diploma’s van de nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A) uitgereikt. Deze nieuwe opleiding is tot stand gekomen door samenwerking van KOVA en GPM Training & Consult, beiden vakkundige opleiders met elk hun eigen expertise en is toegespitst op de asbestsector.

In elk gebouw, huis of stal, daterend van voor 1994, kan asbest zitten. Nederland ziet zich voor de uitdaging gesteld om dat allemaal goed in kaart te brengen en zonder risico’s voor mens en milieu te saneren. Blootstelling aan asbest eist ieder jaar nog naar schatting 1.000 slachtoffers. Dit is in verhouding veel meer dan het aantal mensen dat in 10 jaar tijd aan arbeidsongevallen overlijdt.
 

Henk Onderstal, directeur KOVA: “De overheid handhaaft de wettelijke regels voor veilig werken, maar dient ook de doelstellingen voor asbestverwijdering 2024 te halen. De asbestverwijderingsbedrijven worstelen om de veilige werkuitvoering te realiseren op een manier waarop ze voldoende medewerkers kunnen aantrekken en behouden, geen ongevallen krijgen en niet beboet zullen worden door de Inspectie SZW. De nieuwe opleiding leidt mensen op om hierin vakkundig te kunnen ondersteunen.”

Gerard de Groot, directeur GPM training & consult: “Wij zijn trots op de ontwikkeling die de deelnemers doormaken tijdens de opleiding en de praktische waarde van de eindscripties. De asbestbranche is met deze opgeleide mensen op de goede weg. De Middelbaar Veiligheidskundige Asbest is een steunpunt voor werkgevers en werknemers om het veilig en gezond verwijderen van asbest te realiseren. Deze deskundige is een aanspreekpartner voor Inspectie SZW, auditors van Ascert en opdrachtgevers.”
 

De nieuwe opleiding MVK A is inmiddels erkend en toegelaten door certificatie instituut Hobéon SKO. In januari 2018 start de volgende leergang MVK A.

De eerste diploma’s MVK A worden uitgereikt op 12 oktober 2017 om 15.45 uur bij KOVA. Vertegenwoordigers van de overheid, Ascert,  veiligheidskundigen en de asbestsector geven deze middag ook hun mening over de huidige beheersproblematiek en de rol van de nieuwe deskundigen.

Adres: Pastoor Bruggemanlaan 33-A, 6681 GR  Oosterbeek.

Eerstkomende opleiding

Herhaling Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (hDTA)

Schrijf je nu nog in!

19 jun. 2019

Wat doet KOVA

KOVA is het kennis- en opleidingscentrum voor het verantwoord leren werken in de asbest-, riool- en plaagdierenbranche.  

Meer over KOVA

adembescherming

Willekeurige opleiding

Herhaling onafhankelijke- en afhankelijke adembescherming

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze opleidingen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Top