Nog een enkele plaats voor de herhaling DIA Opleiding

Geschreven door Henk Onderstal Op woensdag 14 februari 2018 in de categorie Opleidingen.

Op donderdag 22 februari en 1 maart organiseren we als KOVA weer een opleiding herhaling DIA (Deskundig Inventariseerder Asbest). We mogen verheugen ons in een toename van het aantal kandidaten die KOVA kiezen voor deze opleiding. De docenten welke deze opleiding verzorgen bij KOVA komen rechtstreeks uit het werkveld. Zij staan zoals dat heet nog dagelijks "met hun poten in de klei". Ze weten wat er speelt in de dagelijkse praktijk, maar kunnen kandidaten ook haarfijn uitleggen waarom men op het examen op een bepaalde manier moet werken.

Zeker als we kijken naar het onderwerp "Rapportage" kunnen we u zeggen dat onze docenten de juiste kneepjes van het vak kennen om te zorgen dat u én slaagt voor het examen, maar ook dat u in de dagelijkse praktijkeen rapport kunt afleveren, waar zowel opdrachtgever, asbestverwijderingsbedrijf, auditor of handhaver mee kan werken. De laatste maanden hebben wij daarover verschillende gesprekken gevoerd, omdat de asbestregelgeving niet altijd uitblinkt in duidelijkheid.

Wat wordt nu precies bedoeld met de reikwijdte die in het titelbad van het asbestinventarisatierapport opgenomen moet worden? Is de reikwijdte die in het titelblad van het inventarisatieblad opgenomen moet worden de reikwijdte van de opdracht of de reikwijdte van de uiteindelijke rapportage? Mag je als DIA in het titelblad ook meerdere "geschiktheden" aankruisen?

Allemaal vragen die niet alleen voor het slagen op het examen van belang zijn, maar ook naar voren komen in de dagelijkse praktijk waar een DIA mee te maken heeft. Kijk zo maken we bij KOVA nu het verschil; we leiden u niet op voor een examen, maar leren u uw vak beter/anders/afgestemd op de actualiteit uit te voeren.

Daarom merken we een toeloop op onze opleidingen. Dat doet ons als leiding en docenten van KOVA goed, want tenslotte zijn we als KOVA hét Kennis- en Opleidingscentrum voor verantwoord leren werken in de asbest, riool en plaagdierenbranche.

Ook opdrachtgevers, organisaties als woningbouwcorporaties, VVE 's, de industrie kunnen bij KOVA terecht! Niet alleen voor een opleiding, maar ook voor advies en ondersteuning ten aanzien van asbestinventarisaties, werkplannen, geschillen etc.

Eerstkomende opleiding

Deskundig Asbest Verwijderaar 1 (DAV-1)

Schrijf je nu nog in!

13 aug. 2019

Wat doet KOVA

KOVA is het kennis- en opleidingscentrum voor het verantwoord leren werken in de asbest-, riool- en plaagdierenbranche.  

Meer over KOVA

plaagdieren

Willekeurige opleiding

Nascholing: Verantwoord en duurzaam beheersen van bruine ratten en muizen 2 dagdelen (voorheen 25 punten)

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze opleidingen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Top