KOVA Opleidingen op diverse lokaties

Geschreven door Henk Onderstal Op vrijdag 30 november 2018 in de categorie Opleidingen.

KOVA Opleidingen op diverse lokaties

Opleiding 'Asbest voor opdrachtgevers' in Limburg

In november mochten we als KOVA een opleiding verzorgen in het Asbestcentrum Limburg. Dit centrum is een initiatief van Bouwmensen en men zorgt met moderne, goede en praktijkgerichte opleidingen voor gekwalificeerde vakkrachten in de bouwbranche. Samen met lokale partners in de provincie heeft men daar ook een unieke opleidingsfaciliteit voor asbestopleidingen ontwikkeld.

Voor bouwbedrijf Van Wijnen hebben wij de opleiding 'Asbest voor opdrachtgevers' verzorgd. Bij diverse (renovatie-) projecten hebben de medewerkers van deze bouwonderneming te maken met asbestverdachte materialen. In de opleiding werd o.a. aandacht besteed aan het herkennen van asbestverdachte materialen en konden de deelnemers in een 'asbesthuisje' diverse toepassingen zelf opsporen op basis van hetgeen men geleerd had. Ook werd een uitleg gegeven over MiniContainment.

Op basis van de huidige wet & regelgeving rond asbest werd door docent Rik Massop aan de hand van een goed opgebouwd schema controlepunten voor een opdrachtgever aangegeven waarmee men 'grip' op een asbestproject kan krijgen en houden.

De deelnemers waren zeer enthousiast over de opleiding en de locatie. 

In de toekomst zal KOVA vaker incompany opleidingen verzorgen in het Asbestcentrum Limburg te Horst. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via de mail of telefoon.

Eerstkomende opleiding

Deskundig Asbest Verwijderaar 1 (DAV-1)

Schrijf je nu nog in!

13 aug. 2019

Wat doet KOVA

KOVA is het kennis- en opleidingscentrum voor het verantwoord leren werken in de asbest-, riool- en plaagdierenbranche.  

Meer over KOVA

plaagdieren

Willekeurige opleiding

Bestrijdingstechnicus opleiding nieuwe stijl

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze opleidingen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Top