ASBEST MENTOR EEN VAK APART OF DE KOP VAN JUT?

Geschreven door Henk Onderstal Op maandag 27 november 2017 in de categorie Algemeen.

ASBEST MENTOR EEN VAK APART OF DE KOP VAN JUT?

In de asbestbranche zijn we inmiddels ruim een jaar gewend aan het begrip mentor. Reacties zijn zowel positief als negatief. Is het werken met een mentor dan zo nieuw? Nee in vele andere branches werkt men al jaren naar volle tevredenheid met mentoren.

Volgens de SC 520 begeleidt de mentor een DAV-1 in zijn ontwikkeling naar het niveau van DAV-2. Hij kan invulling geven aan het mentorschap als onderdeel van een bredere functie  of zich exclusief wijden aan het begeleiden van meerdere DAV1 medewerkers. Hij kan in loondienst zijn bij een asbestverwijderingsbedrijf, maar ook daarbuiten of als zelfstandige opereren.

De laatste maanden horen we veel negatieve reacties vanwege het feit dat DAV-1 mensen die worden aangemeld voor het examen hun spoorboekje met opdrachten niet volledig hebben ingevuld. Natuurlijk zijn we dan geneigd als eerste naar de kritische beoordeling van ASCERT te kijken. Maar is dat terecht?

Bij KOVA BV denken dat het niet terecht is. Daarom gaan we wat dieper in op de functie van een mentor. De mentor begeleidt gedurende maximaal 6 maanden een DAV-1 om hem goed voor te bereiden op het DAV-2 examen en zijn toekomstige werkzaamheden in de asbestverwijdering. Dit doet hij in ieder geval door de juiste opdrachten te selecteren die noodzakelijk zijn om het vak te leren, maar daarnaast ook door de voortgang van de DAV-1 te registreren en bespreken.

Dat registreren en bespreken kan een mentor natuurlijk vanachter zijn of haar bureau doen, dan kun je tenslotte veel DAV-1 personen begeleiden en zo de kosten voor de opdrachtgever laag houden of het zelfs als extra service gratis doen.

Een mentor is een praktijkopleider, zijn of haar taak is om de leerlingen te begeleiden op de werkvloer gedurende hun eerste werkperiode. Mentoren zijn belangrijk voor de beroepsvorming van leerlingen.

 

Belang van een mentor                                                                                              

Voor nieuwe mensen is de asbestsector vaak nieuw en er komt er veel op ze af. Om de DAV-1 bekend te maken met het bedrijf en het vak te leren wordt er dus een mentor aangewezen. De mentor zal vaak ook praktijkopdrachten helpen uit te leggen, die getoetst worden door het bedrijf. De DAV-1 ‘ers moeten tijdens hun leerperiode meerdere praktijktoetsen afleggen in verschillende onderdelen. Het bedrijf en de mentor zorgen er voor dat de DAV-1 de verschillende praktijkopdrachten op de juiste wijze kan afleggen.

Een mentor kan verschillende DAV-1 ‘ers begeleiden. Mensen die gekozen hebben voor de asbestsector en zo een beroepsopleiding volgen worden vaak naar verschillende klussen van het bedrijf gestuurd. Daarom is het van groot belang dat de mentor de DAV-1 bij de verschillende werkzaamheden op zoekt en hem verteld wat er noodzakelijk is.

Niet iedereen is geschikt om als een mentor te kunnen werken. Als mentor is er veel geduld nodig om DAV- 1 ‘ers goed te kunnen begeleiden. Wat voor een rot in het vak vaak simpel is, kan voor een leerling moeilijk zijn en tijd kosten. De mentor moet dit begrijpen en blijven uitleggen. Maar ook het bedrijf moet de ruimte geven aan de mentor en leerling, door te beseffen dat de productie misschien niet op tijd gehaald gaat worden.

Eigenlijk is een goede mentor in de asbestbranche een coach of voetbaltrainer.  Hij of zij volgt zijn DAV-1 vanaf de eerste dag tot het moment dat de man voor het examen DAV-2 is geslaagd, Dat betekent dat de mentor weet waar de DAV-1 welke werkzaamheden doet. De mentor zal met de betreffende DTA van een werk contact hebben om de vorderingen van de DAV-1 te bespreken. In dat contact worden ook de gegevens van het project uitgewisseld

Op deze wijze kunnen onze mentoren wekelijks alle relevante gegevens bestuderen en door sturen naar ASCERT. Niet aan het einde van het traject, dan is het te laat maar dagelijks/wekelijks de DAV-1 begeleiden en vervolgen. Om alle verplichte opdrachten te kunnen maken is het soms nodig dat een DAV-1 werkzaamheden bij een ander bedrijf moet leren. Ook daarin kan de mentor een rol vervullen, met de garantie dat een DAV-1 niet door een ander bedrijf wordt “ingepikt”.

Vaak hoor je dat het gehele leertraject te lang en te duur is. Vanuit KOVA BV betwijfelen we dat. Wanneer van het begin tot het einde de mentor betrokken wordt bij het traject van de DAV-1 en dit wekelijks kan bijhouden en ook betrokken wordt over de geschiktheid van de man voor het bedrijf, duurt het gehele traject hooguit 3 maanden.

Als de mentor op deze wijze zijn vak uitoefent, dan zullen de DAV-1 maar ook het bedrijf daar veel profijt van hebben. Meer weten? Stuur uw vragen naar h.onderstal@kovabv.nl

Eerstkomende opleiding

Herhaling Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (hDTA)

Schrijf je nu nog in!

19 jun. 2019

Wat doet KOVA

KOVA is het kennis- en opleidingscentrum voor het verantwoord leren werken in de asbest-, riool- en plaagdierenbranche.  

Meer over KOVA

plaagdieren

Willekeurige opleiding

Nascholingsdag Hout basis 2 dagdelen (voorheen 25 punten)

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze opleidingen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Top